Douanepapieren geven u meer rust en ruimte

Het klinkt misschien gek, maar misschien zijn douanepapieren wel de belangrijkste factor rond een internationaal transport. Niet omdat u zonder een invoeraangifte niet onderweg kunt gaan. Maar wel omdat u zonder zo’n document nooit uw eindbestemming zult bereiken. Toch wordt het nog heel vaak vergeten aan te vragen. Een douanier heeft daarmee echter geen medelijden. Zorg er dus altijd voor dat de vereiste papieren in uw bezit zijn voor u vertrekt. Want alleen dan creëert u voor uzelf de rust en de ruimte om ongestoord van een transport te kunnen genieten.

Wat de eindbestemming van uw zending ook is, de kans is groot dat er douanepapieren vereist zijn om deze te bereiken. Dat komt omdat nagenoeg ieder land wil weten welke goederen er binnen de landsgrenzen worden gebracht. Om dat allemaal te controleren staat er een douanier aan de grens.douanepapieren

Maar die persoon wil natuurlijk niet zelf alle zendingen hoeven te openen. Daarom is het systeem met documenten bedacht waarop alle relevante informatie wordt vermeld. Neem bijvoorbeeld een invoeraangifte. Zo’n papier vertelt de douane wat er vervoerd wordt, wie de verzender is en waar de spullen naartoe gaan. En zo’n papier heeft u dus altijd nodig en mag niet vergeten worden.

Douanepapieren verkrijgt u niet zelf

Gelukkig hoeft u niet zelf aan de slag om alle douanepapieren in uw bezit te krijgen. Er zijn namelijk bedrijven die dat allemaal voor u kunnen doen. Zij zijn dus eigenlijk in staat om iedere douanier tevreden te stellen.

TTS Customs uit Rijssen is zo’n bedrijf, en misschien wel het beste van Nederland. Want wat de bestemming van uw zending ook is, zij weten welke papieren er vereist zijn. En dat kan naast een invoeraangifte soms nog veel meer zijn. Bovendien weten zij dat allemaal vooraf, zodat u geen tijd verliest. Wilt u dus onbezorgd kunnen vervoeren, neem dan vooraf contact met ze op en laat het regelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *