Douanepapieren nodig? Zo krijgt u ze

Als er een ding is in de wereld van het internationaal transport dat vaak vergeten wordt, dan zijn het wel de douanepapieren. Het is echt zo’n sluitstuk van een grote operatie. Maar eigenlijk is dat heel onterecht. Want douanedocumenten kunnen er namelijk voor zorgen dat uw zending veel langer onderweg is dan strikt noodzakelijk. Zit u ook met dit probleem? Denk dan de volgende keer vooraf na, en kies voor een transporteur met een eigen customs afdeling. En wilt u liever uw eigen transporten verzorgen, laat dan de douanezaken alsnog aan een expert over.

Op die manier voorkomt  u namelijk veel problemen. Neem bijvoorbeeld het volgende: u heeft een groot transport naar Rusland, maar bent de douanepapieren vergeten. De chauffeur komt dus bij de grens aan, wordt tot stoppen gemaand en remt af. Als de douanier hem naar de douanedocumenten vraagt, zit hij met een probleem. Want die zijn er dus niet.Douanepapieren

Wat er vervolgend gebeurt is niet alleen voor die chauffeur, maar vooral voor u heel vervelend. De wagen wordt aan de kant gezet en mag niet verder rijden. Daarmee loopt u dus flinke vertraging op, alleen omdat u de customs vergeten bent. Had u daar nou maar eerder aan gedacht.

De oplossing voor douanepapieren is heel simpel

Maar gelukkig is het heel gemakkelijk te voorkomen. Kies vooraf gewoon een customs organisatie die precies weet welke douanedocumenten vereist zijn voor uw vervoer, en deze ook nog allemaal kan regelen voor u.

Op die manier beschikt u niet alleen snel over alle vereiste papieren, maar voorkomt u dus ook nog eens kostbaar tijdsverlies. Want dat is natuurlijk wel het laatste waar u bij een internationaal transport op zit te wachten. Gelukkig is TTS Customs altijd in de buurt om u te helpen. Wat de eindbestemming van uw vervoer ook is, en hoe uw goederen ook de wereld over gaan. Ze kunnen u altijd helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *