Gebruik een douane entrepot en voorkom extra kosten

Het invoeren en uitvoeren van goederen is een hele klus. Zeker om het zo efficiënt mogelijk te doen. Maar met de hulp van echte experts is er veel winst mee te behalen. Bijvoorbeeld door een douane entrepot in te zetten bij de doorvoer van goederen. Hoe dat werkt leggen we u hier graag uit.

Een douane entrepot klinkt misschien als een fysieke plek bij een grensovergang, maar niets is minder waar. Het is een dienst die een gecertificeerd bedrijf kan bieden om uw goederen tijdelijk op te slaan. En wat er vervolgens mee gebeurt is eigenlijk heel simpel.douane entrepot

Nadat de import documenten en andere douanepapieren zijn getekend plaats u de goederen in het douane entrepot. Daarmee voorkomt u namelijk dat u direct invoerkosten moet betalen. U kunt dit gebruiken om het betalen van deze kosten uit te stellen, maar ook om ervoor te zorgen dat u deze kosten helemaal niet hoeft te betalen. En dat wordt het voor u natuurlijk helemaal interessant. Want het laatste wat u wilt is kosten betalen voor diensten of producten waar u zelf helemaal geen waarde aan kunt toevoegen. En dat is hiermee dus heel simpel te voorkomen.

Directe doorvoer vanuit een douane entrepot om kosten te besparen

Voert u de goederen vanuit het douane entrepot direct weer uit, dan hoeft u de importkosten namelijk niet te betalen. In dat geval hoeft u dus alleen maar de import documenten en andere douanepapieren te verzorgen, en de goederen gecertificeerd te laten opslaan.

Bij goede dienstverleners kunnen de import documenten overigens ook voor u worden verzorgd, zodat u helemaal nergens omkijken naar hebt. En dat kan u flink wat uren werk schelen, want douanepapieren zitten gecompliceerd in elkaar. Let er overigens wel op dat de partner die uw goederen opslaat AEO-F gecertificeerd is. Dan bent u namelijk verzekerd van een veilige en goede opslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *