Voorkom vertraging met een goed Certificaat van Oorsprong

Wie een leek is in de wereld van de douanepapieren kan nogal snel de weg kwijtraken. Er zijn namelijk zoveel verschillende documenten, dat het overzicht niet snel te maken is. Maar een document dat vrijwel altijd aan bod komt bij een internationale zending is een Certificaat van Oorsprong. Daarom leggen we u hier graag uit waar deze voor dient, en hoe u hem kunt bemachtigen.

Laten we rond het Certificaat van Oorsprong direct met de deur in huis vallen: net als veel andere exportpapieren kunt u dit document het beste laten verzorgen door een expert. Als u zelf toch zelf het papier gaat invullen zult u namelijk al snel merken dat dit sneller kan. Daarom is het verstandig om te zoeken naar een vervoerder die ook alle douanepapieren voor u verzorgt.certificaat van oorsprong

Maar in het geval u zelf het vervoer regelt, maar alleen wilt kunnen vertrouwen op een partner voor alle douanezaken,  dan is TTS Customs uit Rijssen de beste optie. Deze specialisten hebben namelijk jarenlange ervaren met ver verkrijgen van alle exportpapieren, zodat u nooit lang op uw documenten hoeft te wachten. En omdat alle papieren goed worden ingevuld, loopt u nooit tegen vertraging op bij een grensovergang.

Het effect van een goed ingevuld Certificaat van Oorsprong

Een Certificaat van Oorsprong, ook vaak aangeduid als CvO, laat de douanier van dienst zien waar goederen vandaan komen. Dat kan er voor zorgen dat uw zending, in tegenstelling tot veel andere ladingen niet of nauwelijks hoeft te worden geïnspecteerd.

In sommige gevallen zorgt het document zelfs voor een verlaging of algehele vrijstelling van invoerrechten. Op die manier kunnen goed ingevulde douanepapieren u dus ook nog een flinke besparing opleveren. Zeker als het om zendingen naar buiten de Europese Unie gaat. We hoeven u dus niet verder uit te leggen hoe belangrijk deze exportpapieren zijn. Zorg er dus voor dat een echte expert ze voor u invult.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *