Een less than container load biedt meer mogelijkheden dan u denkt

Als u een zeevracht wil verschepen denkt u misschien dat dit alleen kan als u een grote hoeveelheid goederen moet vervoeren. Maar goede vervoerders kunnen ook kleinere zendingen op een heel efficiënte wijze per schip voor u versturen. Zo’n zending wordt dan een less than container load genoemd, en kan op verschillende manieren worden verzonden. Hoe dat werkt leggen we u hier graag uit.

Bij een full container load is het simpel: u heeft een complete zeecontainer nodig die van A naar B moet worden gestuurd. Het enige dat u nodig heeft is transport van en naar de haven en een plekje op het dek. Dan kan de full container load worden verscheept.less than container load

Maar met een less than container load ligt het anders. Daarmee heeft u namelijk maar een deel van de container nodig. Toch kan dit met een zeevracht worden verstuurd. Soms zelfs samen met de zendingen van anderen, om alles nog efficiënter te laten verlopen. Het enige dat u in zo’n geval nodig heeft is een ervaren en betrouwbare dienstverlener die u de best mogelijke vorm van vervoer kan bieden.

Let met een less than container load ook op de kleintjes

Wat bij een full container load niet kan, is met kleinere zendingen wel mogelijk: groupage transport. In zo’n geval wordt gezocht naar meerdere kleine zendingen die allemaal ongeveer dezelfde herkomst en bestemming hebben. Die zendingen worden vervolgens gecombineerd en gezamenlijk verstuurd.

Dat scheelt u natuurlijk flink in de kosten van uw zeevracht. Maar u kunt zich ook voorstellen dat het flink wat logistieke slagkracht vraagt om dit op te kunnen zetten. Vraag daarom vooral naar de expertise en het netwerk van uw transportpartner. Want bedrijven als TTS TransOcean kunnen moeiteloos uw zending combineren met die van anderen, omdat ze jarenlange ervaring hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *