Ga nooit de mist in met oorsprongsdocumenten

Als er een factor bij internationale transporten nog wel eens onderschat wordt, dan is het wel de oorsprongsdocumenten. Het zijn namelijk papieren die zo vanzelfsprekend lijken, dat ze er vaak even bij gedaan moeten worden. In werkelijkheid kunnen het misschien wel de belangrijkste douanepapieren van uw hele levering zijn. Dat hangt af van de bestemming van uw transport. Wat die ook is, laat het verkrijgen van deze papieren altijd aan een customs expert over. Dan hoeft u zich nergens druk om te maken.

Bij TTS Customs in Rijssen zijn ze de hele dag alleen maar bezig met het verkrijgen en verwerken van douanepapieren. Daarmee kunnen ze een van de belangrijkste dienstverleners voor de transportsector worden. Want hoe meer ladingen er dagelijks vanuit Nederland de wereld over gaan, hoe meer papierwerk er moet worden verwerkt.oorsprongsdocumenten

Oorsprongsdocumenten zijn vooral bij bestemmingen buiten Europa enorm belangrijk. Zij laten de ontvanger van het product namelijk zien waar het vandaan komt. Nog belangrijker is dat ze dit ook aan de douane in het land van bestemming aantonen. Op die manier voorkomen ze dat de lading daar lang moet blijven liggen, omdat er onduidelijkheid is over de herkomst van een lading. Want dat is wat customs voor uw zending kan betekenen.

Laat de expert uw oorsprongsdocumenten verwerken

Binnen zo’n customs bedrijf als TTS Customs weten ze voor elke bestemming welke douanepapieren er vereist zijn. En ook voor elke lading. Want dat wordt door ondernemers nog wel eens vergeten: elk type lading brengt weer zijn eigen douanepapieren met zich mee.

Door dit geheel uit te besteden weet u altijd zeker dat er geen douaneproblemen ontstaan bij het vervoer van uw zending. Op die manier kunt u de afspraken met uw klanten altijd nakomen, en houdt u dus altijd tevreden afnemers. Vergeet dus een ding niet: bij een internationaal transport kunnen oorsprongsdocumenten de doorslag geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *