Zo voorkomt u problemen met de douanepapieren

Stel, uw goederen zijn al enige dagen onderweg en er blijken problemen met de douanepapieren. Dan kunt u wel door de grond zakken. Want terwijl douanedocumenten er juist voor zouden moeten zorgen dat alles vlekkeloos verloopt, loopt u nu flinke vertraging op aan de grens. En dat is wel het laatste waar u op zit te wachten. Terwijl u zich zit te verbijten, vraagt u zich af hoe u dit had kunnen voorkomen. Nou, dat is eigenlijk heel simpel, door de invoeraangifte en andere papieren niet zelf te verzorgen. En ook al is het nu te laat, dat is een wijze les voor de volgende keer.

In het Twentse Rijssen zit namelijk een bedrijf dat niets anders doet dan de douanepapieren voor internationale transporten verzorgen. De hele dag werken ze aan allerhande douanedocumenten voor allerlei bestemmingen over de hele wereld.douanepapieren

Heeft u een keer een invoeraangifte of een ander document nodig, dan is de kans dus klein dat ze het nog niet eerder in handen hebben gehad. En dat is voor u een groot voordeel. Want hoewel er veel mis kan gaan bij het verkrijgen van douanepapieren, weet u zeker dat bij u alles goed gaat.

Douanepapieren in alle soorten en maten

Informatie over de herkomst van de goederen, over de verzender, over de ontvanger of over de inhoud: douanedocumenten zijn er in allerlei soorten en maten. De kans is dan ook groot dat er bij uw transport documenten zijn waar u nog nooit van gehoord heeft. En die u dus ook niet voorhanden heeft als het transport moet beginnen.

Dat wilt u natuurlijk altijd voorkomen, want het ontbreken van belangrijke papieren zoals een invoeraangifte zorgt voor flinke vertraging. Het inzetten van een expert zoals TTS Customs neemt dus niet alleen veel werk weg, het zorgt ook voor een beter verloop van uw goederenvervoer. Een beter argument dan dat kunnen we eerlijk gezegd niet bedenken. Neem dus direct contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *