Wees slim en laat uw vervoerder de douanepapieren regelen

Een transporteur die naast het vervoer ook nog alle douanepapieren voor u verzorgt, dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch hebben we bij TransportTotaal een organisatie gevonden die ook een invoer aangifte kan regelen en alle andere documenten kan verzorgen. En dat maakt het werken voor u ineens een stuk gemakkelijker. Zeker als we u vertellen dat ze ook nog over een douane entrepot beschikken.

De douanepapieren regelen zorgt bij veel ondernemers voor hoofdbrekens. Want het is namelijk net zo’n klusje waar vooraf geen rekening mee was gehouden, maar die wel de vlotheid van uw transport enorm kan bepalen. Neem bijvoorbeeld een invoer aangifte. Die is in veel landen, met name buiten de Europese Unie, van levensbelang om de goederen alleen al de grens over te krijgen.Douanepapieren

Wat is er daarom fijner dan om uw transporteur ook uw douanepapieren te laten verzorgen. Een invoer aangifte, een uitvoer aangifte, een certificaat van oorsprong, of een van de vele andere smaken. Hij weet namelijk toch al wat en hoe veel u gaat vervoeren, en wat de eindbestemming is. Daarom is het fijn om te weten dat TTS Quality Logistics in Rijssen niet alleen beschikt over een groep vakkundige planners, maar ook over een eigen customs afdeling.

Douanepapieren zijn niet de enige hobbel op de weg naar efficiëntie

Maar ze gaan nog verder. Heeft u bijvoorbeeld wel eens van een douane entrepot gehoord? Nee? Nou, in Rijssen hebben ze het. Het betekent in het kort dat u de goederen die van buiten Europa naar Nederland kunnen worden gebracht, ‘onder douane’ kunnen worden opgeslagen.

Dat betekent dat u niet direct invoerheffingen hoeft te betalen, zolang de lading in het douane entrepot staat. En als u de goederen vervolgens weer exporteert, hoeft u ze zelfs helemaal niet af te dragen. Op die manier kunt u flink op uw transportkosten besparen.

Dat is nou een van de vele voordelen die samenwerken met TTS Quality Logistics biedt: ze verzorgen namelijk niet alleen het vervoer van uw kostbare lading, maar ook alles dat daarbij komt kijken zoals een invoer aangifte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *